Home>Vakantie>Pakketreizen>8 dagen fietsen vanuit Bergen

8 dagen fietsen vanuit Bergen

Met deze reis zie je in 7 fietstochten heel Rügen, maar je vertrekt elke keer vanuit hetzelfde hotel en hoeft dus niet steeds al je spullen weer in te pakken. Bergen, de hoofdplaats van het eiland, is je uitvalsbasis. Alle fietstochten zijn ongeveer 50 kilometer lang. Alleen de fietstocht naar Hiddensee is korter, zo’n 26 kilometer.

Op dag 1 fiets je langs Garz en vervolgens over veldwegen en bospaden naar Putbus. De volgende dag ga je deels met de fietsbus en boot. Je gaat naar het noordelijke Kaap Arkona. Een mooie fietsroute, waar je langs de steile krijtrotsen fietst. Op dag 3 fiets je langs het meer de Jasmunder Bodden richting Nationalpark Jasmund en de krijtrotsen. Een bezoek aan de Königsstuhl, de hoogste rots, mag natuurlijk niet ontbreken. Met de trein keer je vervolgens terug naar Bergen. Op dag 4 fiets je richting de kust. Wil je een middagje ontspannen aan het strand van Binz? Neem dan ‘s avonds de trein terug naar Bergen. De vijfde rit brengt je naar het eiland Hiddensee, dat je bereikt met de fietsbus en boot. Vervolgens maak je een tocht van zo’n 26 kilometer over het eiland. De zesde fietstocht voert je over het platteland van Rügen en langs de Nonnensee, een populaire plek onder vogelspotters. Op de zevende en laatste fietsdag rijdt je richting de kust van Sellin en Göhren en kun je nog een klimmetje maken om Jachtslot Granitz te bewonderen, een aanrader! Op de terugweg kun je ontspannen: stoomtrein Rasender Roland brengt je weer terug in Bergen.

Praktische informatie

Deze individuele reis kun je iedere dag tussen 1 april en 31 oktober starten. Deze reis is te boeken vanaf € 635 per persoon en daarvoor krijg je veel terug: je verblijf is op basis van halfpension, wat betekent dat ontbijt en diner zijn inbegrepen. Daarnaast krijg je iedere dag een lunchpakket mee voor op de fiets. Al je maaltijden zijn dus geregeld. Je kunt deze reis doen met je eigen fiets, maar het huren van een fiets is tegen meerprijs ook mogelijk.

Lees meer over deze reis bij Eigenwijze reizen

Er zijn ook andere fietsvakanties op Rügen