8-daagse fietsreis vanuit Göhren

Gohren

Je kunt op Rügen diverse fietsreizen doen waarbij je van hotel naar hotel fietst. Maar wil je dat liever niet? Dan kun je Rügen ook prima verkennen vanuit één vaste uitvalsbasis, zoals bij deze reis.

Programma

Op dag 1 reis je zelf naar Göhren, aan de oostkant van het eiland. Vanaf dag 2 staan diverse mooie fietstochten op het programma. Tijdens de eerste tocht, van 34 kilometer, verken je de minder bekende badplaatsen Thiessow, Mariendorf en Reddevitz. Op de volgende dag fiets je tussen de naaldbomen door naar Sellin en Binz, twee bekendere badplaatsen, waar het in het hoogseizoen druk maar gezellig is. De derde fietstocht brengt je naar Putbus, op het midden van het eiland. Putbus wordt ook wel ‘rozenstad’ genoemd, vanwege de rozenstruiken die veel van de historische gebouwen sieren. Het Schlosspark is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je legt deze dag 39 kilometer af. Na drie fietstochten is het tijd voor een rustdag, waarop je gebruik kunt maken van de wellnessfaciliteiten van het hotel. Een korte fietstocht in de omgeving van Göhren is ook een optie. Als je na de rustdag weer opgeladen bent, is het tijd voor de langste fietstocht van de reis. Een tocht van 50 kilometer leidt je via Binz naar Prora, waar een kilometerslang bouwwerk staat, dat ooit bedoeld was als vakantieoord voor de nazi’s. Vervolgens fiets je door naar Sassnitz en bezoek je Nationalpark Jasmund, met de indrukwekkende krijtrotsen. De volgende dag nog een kortere, afsluitende fietstocht naar Jachtslot Granitz. Dit bijzondere kasteel mag je niet missen tijdens een bezoek aan Rügen. Je legt deze dag nog 25 kilometer af. Op dag 8 vertrek je na het ontbijt weer richting Nederland.

Praktische informatie

Dit is een individuele reis, maar de vertrekdatum is standaard op een zondag. Je kunt de reis boeken van april tot en met oktober vanaf € 559 per persoon. De overnachtingen, ontbijt en diner zijn inbegrepen. Je kunt de reis met je eigen fiets maken, maar een fiets huren kan ook.

Lees meer over deze reis bij Fital

Op Rügen zijn ook andere fietsvakanties mogelijk