Home>Vakantie>Pakketreizen>8-daagse fietsreis over Rügen en Usedom

8-daagse fietsreis over Rügen en Usedom

Fietsen op Rügen

De Ostseeradweg is een populaire, lange, fietsroute langs de Duitse Oostzeekust. Deze reis voert je langs het mooiste deel van de route: via Stralsund over Rügen naar Usedom.

Programma

Op dag 1 reis je op eigen gelegenheid naar Stralsund, waar je die nacht ook slaapt. De volgende dag begint het fietsavontuur. Je legt 61 kilometer af en bereikt dan Breege, midden op Rügen. De volgende dag fiets je door naar Sassnitz, een tocht van 43 kilometer. Het landschap is iets heuvelachtiger, maar nog steeds goed te doen. Bezoek het beroemde Nationalpark Jasmund met de indrukwekkende Köingsstuhl, een krijtrots van bijna 120 meter hoog. Op dag 4 fiets je in 50 kilometer van Sassnitz naar Lauterbach. Onderweg stijg en daal je ongeveer 260 meter. Je fietst langs het indrukwekkende Prora, een kilometerslang bouwwerk dat in opdracht van Hitler werd gebouwd als vakantieoord. Hierna kom je langs Jachtslot Granitz, een fraai kasteel, al moet je er wel een beetje voor klimmen. Vervolgens fiets je door de bossen verder tot je eindbestemming van die dag. De volgende dag verlaat je Rügen en fiets je nog een paar dagen door richting Usedom. 

Praktische informatie

Bij het boeken van je reis kun je kiezen uit twee categorieën hotels. Alle hotels hebben een prima beoordeling, maar je kunt dus zelf kiezen hoe luxe je wilt reizen. Ontbijt en bagagetransfers zijn inbegrepen. Je kunt deze fietstocht maken met je eigen fiets, maar een fiets huren behoort ook tot de mogelijkheden.

Deze reis is te boeken van april tot en met oktober en je kunt zelf bepalen wanneer je vertrekt. Deze reis is te boeken vanaf € 580 per persoon.

Lees meer over deze reis bij SNP

Meer fietsvakanties?