8-daagse fietsreis op Rügen en Hiddensee

Vakantie

Rügen is vrij vlak en compact, waardoor het eiland zich goed leent om op de fiets te verkennen. Deze reis voert je in 8 dagen over Rügen en het eilandje Hiddensee. 

Programma

De reis begint in Stralsund, waar je op de eerste dag zelf naar toe reist. De volgende dag stap je op de fiets en steek je de brug over, richting Bergen. Je fietst deze dag tussen de 40 en 52 kilometer, afhankelijk van de route die je kiest. De volgende dag fiets je ongeveer 30 kilometer en ga je richting de kust. Waai na je fietstocht uit op het 5 kilometer lange zandstrand van Binz. De volgende dag fiets je verder naar het zuiden, naar Mönchgut. Dit gebied staat bekend om haar weilanden en jeneverbesheide. Je fietst 36 kilometer, of kort de route in tot 26 kilometer, door een stukje met de trein te gaan. De volgende dag trek je weer richting het noorden, je fietst 19 tot 47 kilometer. Na een bezoek aan het imposante Jachtslot Granitz ga je richting Sassnitz. Je overnacht hier en hebt de volgende dag de tijd om Nationalpark Jasmund en de indrukwekkende krijtrotsen te bezichtigen. Daarna leg je 40 tot 69 kilometer af. Je verkent Kaap Arkona en fietst vervolgens verder. De laatste dag breng je door op het eilandje Hiddensee. Vanuit Hiddensee ga je vervolgens met de boot weer terug naar Stralsund.

Praktische informatie

Bij deze reis zijn alle overnachtingen en ontbijt inbegrepen. Ook de overtochten met de boot en het vervoer van je bagage van hotel naar hotel is inbegrepen. Deze reis in individueel en je kunt dus vertrekken om een datum die jou het beste uitkomt. Vertrek is mogelijk het hele jaar door vanaf € 599 per persoon.

Lees meer over deze reis bij TUI

Op zoek naar andere fietsvakantie?