Hostel Prora

Het hostel van Prora ligt vlakbij het strand en het station en is daardoor een perfecte locatie op Rügen. Je verblijft in een deel van het gebouw dat onderdeel is van wat een vakantieresort voor de nazi’s moest worden. Een gebouw met een bijzondere geschiedenis dus. Het hostel telt 424 bedden, verdeeld over kamers voor 2 tot 6 personen, groepskamers en 16 rolstoelvriendelijke kamers. Ook zijn er 250 kampeerplekken. Verder vind je in het hostel een leeshoek en spelletjeskamer. Buiten is er een speeltuin, ruimte om een kampvuur te maken en een barbecue. Ook is er een cafetaria. Ontbijt is inbegrepen bij de prijs, een overnachting is te boeken vanaf € 28,50 per persoon.

Goed om te weten, is dat het hostel niet het hele jaar door geopend is. Alleen tijdens het hoogseizoen, van 24 maart tot en met 31 oktober kun je er terecht. Verder moet je lid zijn van de German Youth Hostel Association of Youth Hostel Association Hostelling International. Je kunt lid worden van één van deze verenigingen bij aankomst in het hostel. 

Er is in dit hostel geen gelegenheid om zelf te koken. Voor lunch en diner ben je dus afhankelijk van het cafetaria in het hostel en omliggende restaurants.

Lees meer over het hostel in Prora