Putgarten

Kap Arkona

Putgarten is een piepklein dorpje helemaal bovenin Rügen, er wonen slechts zo’n 200 mensen. Toch is het een grote toeristische trekpleister. Het dorpje ligt namelijk vlakbij het historische Kaap Arkona.

Bezienswaardigheden Putgarten

Kaap Arkona

Kaap Arkona is een maar liefst 45 meter hoge kaap met krijtrotsen. Op de kaap vind je onder andere twee vuurtorens, een militaire navigatietoren en twee bunkers. Via de Köningstreppe kun je afdalen richting het strand en vervolgens de kaap weer beklimmen. Vanuit Putgarten kun je een kleine 2 kilometer lopen naar de kaap, of de Kap Arkona Bahn nemen. Lees meer over Kaap Arkona.

Hunebed bij Nobbin

Hunebedden vind je niet alleen in Drenthe, maar ook in Duitsland. Het hunebed bij het gehucht Nobbin, vlakbij Putgarten, is één van de grootste van Duitsland. Het graf is 34 meter lang en 8 tot 11 meter breed en is dus zeker de moeite waard om even langs te rijden. 

Vissersdorpje Vitt

Het piepkleine vissersdorpje Vitt is een echte toeristische trekplaats. Het dorpje staat bekend om zijn schattige witte huisjes met rieten daken. Niet voor niets is het dorpje dan ook beschermd erfgoed. Je mag het dorpje niet met je eigen auto in, maar kun gebruik maken van de Kap Arkona Bahn, die vanuit Putgarten vertrekt. 

Hoe kom je in Putgarten?

Met de bus

Putgarten heeft geen treinstation en is wat lastiger te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit Sassnitz gaat bus 14 richting Putgarten, die rijdt via Lohme en Glowe naar Putgarten en Kaap Arkona. Op doordeweekse dagen rijdt de bus 9 keer per dag, in het weekend en op feestdagen 3 keer per dag. Bekijk hier de meest recente dienstregeling.

Met de auto

Omdat Putgarten een stuk noordelijker ligt dan de meeste andere plaatsen op het eiland, ben je wat langer onderweg. Vanuit Stralsund is het ongeveer 1 uur rijden. Je volgt de B96 tot aan Sagard en gaat vanaf daar verder op de L30 tot je in Putgarten bent. 

Overnachten in Putgarten

Ondanks dat Putgarten erg klein is, vind je er meer dan genoeg opties om te overnachten. Er is een aantal middenklassehotels, voor ongeveer € 80 per nacht. Verder vind je er vooral veel vakantiehuizen. Er zijn geen campings in de buurt van Putgarten. Lees meer over overnachten in Putgarten.

Restaurants in Putgarten

In Putgarten zelf zijn geen restaurants, maar in Altenkirchen (10 minuten rijden naar het zuiden) en Breege (15 minuten rijden naar het zuiden) vind je wel een ruime keuze aan restaurants.

Kap Arkona

Bezoek de vuurtorens bij Kaap Arkona

Vakantie