Home>Dorpen>Göhren

Göhren

Strand van Göhren

Göhren is de meest oostelijke plaats op Rügen en heeft ongeveer 1.200 inwoners. Het dorpje heeft mooie stranden, een pier en vlakbij is een groot naaldbos, waar wandelaars hun hart kunnen ophalen.

Bezienswaardigheden Göhren

Buskam

Zo’n 300 meter voor de kust van Göhren ligt Buskam, een enorme rots die in het verleden is meegenomen door gletsjerijs en hier dus al tijden ligt. Buskam heeft een omtrek van 40 meter en 1/3 van de rots steekt boven het water uit. De rots zou in de prehistorie een rituele functie hebben gehad. Velen willen de uitdaging aangaan om naar Buskam toe te zwemmen, maar dat wordt zeer sterk afgeraden vanwege de sterke stroming.

Stranden

Door de ligging van het dorp heeft Göhren twee stranden: het Noordstrand en het Zuidstrand. Het Noordstrand is een fraai wit strand dat veel vakantiegangers trekt. Aan het Zuidstrand liggen vissersboten. Tussen beide stranden in vind je kaap Nordperd, vanaf waar je een mooi uitzicht hebt. Lees meer over de stranden van Göhren.

Rasender Roland

Göhren is het begin- of eindpunt van de Rasender Roland, de stoomtrein die je langs een aantal mooie plekken op Rügen leidt. Een tochtje van Göhren naar Putbus duurt iets meer dan een uur. Je kunt een retourtje kopen, of een dagkaartje, zodat je onderweg in en uit kunt stappen wanneer je wilt. Lees meer over de Rasender Roland.

Hoe kom je in Göhren?

Met de trein

Om met de trein in Göhren te komen vanuit Stralsund, moet je 2 keer overstappen. Eerst in Bergen en vervolgens nog een keer in Putbus. Je doet er ongeveer anderhalf uur over om vanuit Stralsund in Göhren te komen. 

Met de auto

Als je richting Göhren wilt, bespaar je met de auto flink wat tijd ten opzichte van het openbaar vervoer. Vanuit Stralsund rijdt je heel Rügen van west naar oost over in ongeveer 50 minuten en kom je aan in Göhren. Je volgt de B96 en gaat voor Bergen verder op de B196 totdat je in Göhren bent.

Overnachten in Göhren

In Göhren vind je verschillende hotels, uiteenlopend in prijs van ongeveer € 70 per nacht tot € 170 per nacht. Er zijn ook diverse appartementen en vakantiehuizen te huur in het dorp. Dichtbij het dorp vind je ook Camping Regenbogen, waar je zowel met je eigen tent, camper of caravan terecht kunt, als een huisje kunt huren. Meer over overnachten in Göhren.

Rasender Roland

Maak een rit in de Rasender Roland

Jachtslot Granitz

Bezoek ook jachtslot Granitz