Prora

Las Vegas staat bekend om haar reusachtige hotels. Van de 10 grootste hotels ter wereld staan er 4 in deze stad. Met 7.017 kamers is The Venetian / The Palazzo het grootste hotel ter wereld. Maar wist je dat het grootste hotel ter wereld eigenlijk op Rügen staat? Daar zit in bijzondere geschiedenis aan vast.

Seebad Prora

Tussen 1936 en 1939 werd Seebad Prora gebouwd, een reusachtig hotel. Het gebouw bestond uit 5 torens en het hele complex was bij elkaar maar liefst 4,5 kilometer lang. Het hotel bestond uit 10.000 kamers en werd gebouwd in opdracht van Adolf Hitler. 9.000 arbeiders werkten jarenlang aan het complex. Het moest een vakantieoord worden waar Duitse soldaten hun vakantie konden doorbrengen. Maar zover kwam het nooit, de bouw werd stilgelegd bij de start van de Tweede Wereldoorlog. Daarna stond het reusachtige complex bij Prora decennialang leeg.

Prora nu

Er werd decennia later een poging gedaan om het gebouw af te breken, maar de constructie bleek te stevig. De delen die geprobeerd zijn af te breken, zijn nog altijd een ruïne. Andere delen van Prora zijn tegenwoordig wél in gebruik als vakantieoord. Er is een jeugdherberg in gevestigd en je kunt er een hotelkamer of appartement huren. Het hotel beschikt over alle gemakken van deze tijd: een restaurant, wellnesscentrum en 3 zwembaden.

Bezoek Prora

Je kunt Prora nu dus bezoeken door er een overnachting te boeken, maar je kunt ook een wandeling maken met een gids, die je meer vertelt over de geschiedenis van het complex. Ook is er een documentatiecentrum waar je meer kunt ontdekken over de geschiedenis van Prora. Lees meer over de mogelijkheden om Prora te bezoeken.