Binz Kurhaus

Rügen is een geweldige vakantiebestemming voor als je even lekker tot rust wilt komen. Waai uit op de kilometerslange zandstranden, maak een wandeling door het bos of geniet in het wellnesscentrum van je hotel. Want Rügen is een echt wellnessparadijs. Veel hotels hebben op z’n minst een sauna. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we de 5 mooiste wellnesshotels op Rügen voor je op een rijtje gezet. 

  1. Travel Charme Kurhaus – Binz

Dit is één van de bekendste hotels op Rügen. Het Travel Charme Kurhaus zit in een authentiek pand uit 1908 en heeft luxe kamers met een balkon. Vanaf je balkon heb je een prachtig uitzicht over het strand en de pier van Binz. Het hotel heeft een groot wellnesscentrum met Finse sauna’s, stoombaden en een hot tub. Ook heeft het hotel een binnen- en een buitenzwembad.

  1. Romantik Roewers Privathotel – Sellin

Ook dit hotel is een pareltje. Dit hotel bevindt zich in de Wilhelmstrasse in Sellin, een laan met talloze statige witte villa’s op een rijtje. De laan eindigt op het strand, bij de pier. De kamers van Romantik Roewers zijn luxe en de meeste hebben een balkon of terras. Het hotel heeft diverse sauna’s en je kunt een massage of wellnessbehandeling bijboeken. Als kers op de taart heeft het hotel een buitenzwembad en zonneterras op het dak.

  1. Schlosshotel Ralswiek – Ralswiek

Overnachten in Schlosshotel Ralswiek voelt als een sprookje! Dit prachtige kasteel bevindt zich in het gehuchtje Ralswiek, midden op Rügen. Het hotel is ingericht in een klassieke stijl, zoals je dat van een kasteel verwacht. Het hotel heeft een spa met zwembad, Finse sauna en stoombad. En je kunt in het hotel verschillende schoonheidsbehandelingen en massages bij boeken.

  1. Hotel Hanseatic Rügen und Villen – Göhren

Van binnen is Hotel Hanseatic Rügen und Villen wat traditioneler ingericht dan de andere hotels in dit rijtje, maar de service is er zeker niet minder om. En het wellnesscentrum is fantastisch. Op een oppervlakte van 1000 m2 vind je verschillende sauna’s, een zwembad en ruimtes waar je een cosmetische behandeling of gezondheidsbehandeling kunt krijgen. Vanuit de sauna heb je bovendien uitzicht op de Oostzee.

  1. Cliff Hotel Rügen – Sellin

We sluiten af met nog een hotel in de populaire badplaats Sellin. Het Cliff Hotel heeft een groot pluspunt: het heeft een privéstrand. Verder beschikt het hotel over een groot wellnesscentrum, met onder andere een 25 meterbad, een sauna en meditatieruimtes. Je kunt ook verschillende schoonheidsbehandelingen en massages boeken.

Natuurlijk heeft Rügen nog veel meer mooie hotels om uit te kiezen. Bekijk hier alle hotels op Rügen

Bezoek ook

Nationalpark Jasmund Konigsstuhl
Binz Baumwimpfel
Binz