Het eilandje Vilm

Vilm

Vilm is een eilandje vlak voor de kust van Rügen en werd gevormd tijdens de laatste ijstijd. Je vindt hier bijzonder uiteenlopende natuur, alle soorten kust die je maar kunt bedenken. Het eiland is een van de meest ongerepte plaatsen van Duitsland, waardoor je hier planten en dieren vindt die je op niet veel andere plekken tegenkomt.

Op het eilandje staan talloze oude eikenbomen en beukenbomen. Sinds 1936 wordt het eiland dan ook als natuurreservaat aangemerkt, om de unieke natuur in stand te houden. Je kunt het eiland dan ook alleen met een excursie bezoeken.

Excursie naar Vilm

Om de natuur op Vilm te beschermen, wordt slechts een beperkt aantal bezoekers per dag toegelaten. Iedere dag zijn er maximaal 60 mensen welkom om Vilm te bezoeken met een excursie. Deze excursies starten in de haven van Lauterbach Mole, bij Putbus. Hier kun je je auto parkeren en stap je vervolgens met de andere gasten op de boot naar Vilm. De overtocht duurt ongeveer 10 minuten. 

Daarna maak je een excursie van ongeveer 2,5 uur over het eiland. Samen met een gids, die je meer zal vertellen over de bijzondere natuur, verken je het eiland. Je maakt tijdens deze excursie een wandeling van ongeveer 3 kilometer. De excursie is helaas dan ook niet geschikt voor wie minder goed ter been is of in een rolstoel zit. 

De excursies beginnen in principe om 10.00, als de groep van 10.00 vol is, is er om 13.30 nog een excursie. De kosten zijn €18,- per persoon voor iedereen van 13 jaar en ouder en €9 voor kinderen tot en met 12 jaar. Let op dat je deze kosten contant moet betalen op de boot. Bekijk de beschikbaarheid van de excursies naar Vilm.

Ga je op excursie naar Vilm? Bereid je dan goed voor: trek stevige schoenen aan voor de wandeling en neem wat te eten en te drinken mee, op het eiland zelf zijn geen voorzieningen.