Het U-boot museum

U-boot museum

Veel echter wordt het niet: een museum over onderzeeërs in een onderzeeër. Dat is het U-boot museum bij Sassnitz. De oorspronkelijk Britse onderzeeboot Her Majesty’s Submarine Otus uit 1963 huisvest dit museum. Dit type onderzeeboten werd vooral in de jaren ‘60 gebouwd en stond bekend om de stille motor, vandaar ook de bijnaam: Silent Hunter. 

Her Majesty’s Submarine Otus werd 28 jaar lang gebruikt door de Royal Navy van de Britten en onder andere ingezet bij de Falkland eilanden. Naast de Britten maakten ook de Canadezen, Australiërs en Chilenen gebruik van dit type schip, waarvan er in totaal 27 zijn gebouwd.

Nadat het schip niet meer in gebruik was bij de marine, werd het bij Sassnitz neergelegd om omgebouwd te worden tot museumboot. Sinds 2002 is het museum geopend. En dat zorgt ervoor dat je nu een mooi kijkje krijgt in hoe het leven op en onderzeeër in de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 moet zijn geweest. Aan boord vind je duidelijke informatie over het leven in die tijd. Ook de machinekamer en het controlecentrum zijn te bezoeken.

Openingstijden en tickets

Het museum is bijna het hele jaar door dagelijks geopend, met uitzondering van een aantal feestdagen. Het opent dagelijks om 10.00 en de sluitingstijd is afhankelijk van het seizoen tussen 16.00 en 19.00. Een kaartje voor volwassenen kost €8,-, voor kinderen €4,50 en voor tieners €6,-. Je kunt ook voor €18,- een gezinskaartje kopen voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

Hoe kom je bij het U-boot museum?

Het U-boot museum ligt in de haven van Sassnitz, het adres is Hafenstrasse 18. Verblijf je in Sassnitz, dan kun je hier het makkelijkst lopend heen gaan. Kom je met de auto, dan kun je gebruik maken van de naastgelegen parkeerplaats bij de haven. Het is hier wel betaald parkeren.