Schlosspark Putbus

Schlosspark Putbus

Ooit begon de plaats Putbus met alleen een kasteel, begin negentiende eeuw. Na een grote brand in 1865 werd het kasteel hersteld en in de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt ter verdediging tegen de Geallieerden. Daarna werd het kasteel geplunderd en raakte het in verval. Na de oorlog werd er nog gedacht aan restauratie, maar daar was geen geld voor. Uiteindelijk werd in 1962 dan ook besloten om het kasteel af te breken, waardoor je nu alleen nog de contouren ziet in het park.

Wandelen in Schlosspark Putbus

Van het kasteel is dus helaas niets meer te zien, maar het Schlosspark is nog altijd een erg mooie omgeving. Je kunt hier mooie wandelingen maken en ondertussen genieten van andere bezienswaardigheden uit de tijd van het kasteel, die nog wel overeind staan. Zoals bijvoorbeeld de kerk en de Orangerie. Verder vind je in de kasteeltuin het mausoleum van de familie Von Putbus. Ook de voormalige stallen van het kasteel staan nog overeind en worden nu gebruikt voor culturele activiteiten. Het park zelf is gratis, de activiteiten en tentoonstellingen in de Orangerie en voormalige stallen zijn tegen betaling. 

Na je wandeling kun je genieten van een kopje koffie en een heerlijk stuk taart bij het Rosencafé, aan de rand van het park.

Vilm

Vanuit Putbus ben je zo op Vilm

Putbus

Lees meer over Putbus