Oldtimermuseum Binz

Oldtimermuseum Binz

Een autoliefhebber in het reisgezelschap? Dan is een bezoek aan het oldtimermuseum in Binz absoluut een aanrader. Op een oppervlakte van 10.000 m2 vind je veel fraaie, oude auto’s uit de rijke Duitse autogeschiedenis. Het museum heeft veel zeldzame exemplaren in de collectie, die je alleen hier zult zien.

Maar ook als je niet per se een enorme autofanaat bent, is het museum leuk om rond te lopen. Ook andere voertuigen komen aan bod, zoals treinen, brandweerwagens en legervoertuigen. Sommige exemplaren komen uit het begin van de jaren 1900. 

Openingstijden en tickets

Het oldtimermuseum is geopend tijdens het hoogseizoen, van april tot en met oktober. In die periode is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00. Een ticket kost € 10 per persoon voor volwassenen, voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar kost een kaartje € 5. Bij het museum kun je gratis parkeren en ook honden mogen mee naar binnen. Bekijk de meest recente informatie op de website van het oldtimermuseum.

Hoe kom je bij het oldtimermuseum?

Het oldtimermuseum ligt aan de Proraer Allee 119 in Binz. Verblijf je in het centrum van Binz, dan is het ongeveer 5 kilometer wandelen richting het museum. Het is dus het overwegen waard om de auto te nemen. Je neemt dan een paar minuten de L29 richting het noorden en kunt vervolgens gratis parkeren bij het museum. Kom je vanuit een andere richting, of wil je met het openbaar vervoer naar het museum komen? Dan kun je de trein nemen naar station Prora, het museum ligt daar meteen naast.