Karls Erlebnis Dorf Rügen

Karls Erlebnis Dorf

Wie vaker in Duitsland op vakantie is geweest met kinderen, is misschien al eerder een Karls Erlebnis Dorf tegen gekomen. En dat klopt: er zijn inmiddels 5 van deze parken in Duitsland, waarvan eentje op Rügen. Het boerderijleven op de aardbeienboerderij staat centraal op het park.

Je komt het park binnen via het winkelcentrum en restaurant. Hier kun je alles wat je maar kunt bedenken met aardbei kopen: van zeepjes, tot koffie, snoep, chocola, jam en spulletjes voor in huis. Loop je door dit centrum heen, dan kom je in het park terecht. Hier vind je verschillende attracties, zoals mini-kart, een achtbaan, klimtoren, glijbaan en meer. Ook zijn er diverse boerderijdieren en kunnen kinderen een ritje maken op een pony.

Openingstijden en tickets

Je kunt in Karls Erlebnis Dorf bijna de hele dag terecht. Het park opent al om 8.00 en sluit om 19.00. Het park is het hele jaar door open. In juli en augustus heb je nog een uurtje langer, dan sluit het park om 20.00. Toegang tot het park is gratis, voor sommige van de attracties moet wel betaald worden. Deze kun je los betalen, maar je kunt ook een dagkaart voor je kind(eren) kopen. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot alle attracties. Een dagkaart kost € 8. 

Hoe kom je bij Karls Erlebnis Dorf?

Je vindt Karls Erlebnis Dorf aan de Binzer Strasse 32, Zirkow. Zirkow ligt tussen Bergen en Binz. Vanuit beide plaatsen is het ongeveer 10 minuten rijden. Bij het park kun je gratis parkeren. Ook met de bus is het park goed bereikbaar. Voor de deur vind je ook een bushalte ‘Zirkow Karls’, hier stopt bus 20. Deze bus kun je nemen vanuit Bergen, Sellin of Göhren. Vanuit Binz neem je bus 22 naar Serams Wendeplatz en stap je daar over op bus 20. De bussen rijden ongeveer eens per uur. Bekijk hier de meest recente dienstregeling.