Home>Bezienswaardigheden>Dinosauriërland Rügen

Dinosauriërland Rügen

DInosaurierland Rügen

Het Dinosaurierland is een erg leuk uitje op Rügen met kinderen. Het park bestaat uit een route van ongeveer 1,5 kilometer lang, buiten in het bos. Langs deze route leer je alles over de geschiedenis van de dinosaurus, de verschillende soorten die door de jaren heen leefden en staan er 125 modellen van dinosaurussen opgesteld. Er worden voor kinderen talloze leuke activiteiten georganiseerd. Zoals fossielen zoeken, een dinoskelet opgraven, boogschieten, dino’s verven en er is een grote speeltuin. 

Tip: Tegenover Dinosaurierland ligt Slot Spyker. Het oudste gebouw van Rügen en tegenwoordig in gebruik als hotel. Ga hier langs voor een kopje koffie en een gebakje, of een lekkere lunch.

Openingstijden en tickets

Dinosaurierland Rügen is geopend van maart tot en met november. De precieze openingstijden verschillen per maand. In maart en november is het park van 10.00 tot 15.00 open, op vrijdagen is het dan dicht. In april, mei, september en oktober is het van 10.00 tot 17.00 open. Het park sluit in de zomermaanden om 18.00. Je kunt tot een uur voor sluitingstijd het park in. Een kaartje kost € 9,50 voor iedereen die 13 jaar ouder is. Kinderen van 4 tot 12 jaar betalen € 7 per persoon. Ook de hond mag mee naar binnen, dit kost € 2. Bekijk de meest actuele informatie op de website van Dinosaurierland.

Hoe kom je bij Dinosaurierland? 

Het adres van Dinosaurierland is Am Spycker See 2a in Glowe. Niet alle navigatiesystemen pakken dat adres goed. Lukt het niet? Navigeer dan op Spyker See 3 en let ook op de bordjes lang de weg, daarop staat aangegeven welke afslag je moet nemen. Wil je met het openbaar vervoer naar Dinosaurierland? Neem dan bus 13 vanuit Sassnitz of Glowe en stap uit bij de halte Spyker. Vanuit Sassnitz duurt dit ongeveer 25 minuten. De bus rijdt meestal een keer per uur. Bekijk hier de meest recente dienstregeling.